Like ettter ankomst. Antennejobb har første prioritet.  På taket av nærmeste bil ser vi Erik Andersen, Deretter Hans Sæthre og lengst unna Asbjørn Ursin. (Foto Eivind Kjellsmoen)
Da er antenne jobben i det store og hele unnagjort. De første radiointeresserte har allerede begynt å dukke opp. (Foro Eivind Kjellsmoen)
Så var det den statiske utstillingen med bærbare radiosett som har vært brukt i forsvaret. Nærmest AN/GRC-9 (forøvrig samme radio som var installert i Volvo Felt i bakgrunnen), Racal TRA-922, NO/PRC-111 (sivil utgave), AN/PRC-77 og borterst VHF6-AM. "Niern" var koplet opp med sveivegenerator, men ingen ville prøve den) (Foto Eivind Kjellsmoen)
Radioutrustningen i MB 240GD: Fra venstre AN/VRC-47. Til høyre AN/GRC-165. (Foto Eivind Kjellsmoen)
Her er Asbjørn igang på telegrafi på 3510 kHz med AN/GRC-9 og forsterker AM-66. Legg merke til telegrafnøkkelen - praktisk i felt. Signalrapportene fortalte at det låt "klassisk" fra dette utstyret (Foto Eivind Kjellsmoen)
Hans er igang på SSB med NO/VRC-735. Da han først hadde tatt mikrofonen så slapp han ikke unna på en god stund. Folk stod i kø for en QSO med LA1D. Legg forøvrig merke til "våpnet" som er fastspent til geværholderen over frontruta (Foto Asbjørn Ursin)
Som seg hør og bør i "felt" så var kraftforsyningen to strømaggregater. Her er PE-215 - 220 Volt AC  som forsynte GRC-165 stasjonen (Foto Asbjørn Ursin)
..og her har vi PE400 som leverte 24 V DC til radioutstyret i Volvoen (Foto Asbjørn Ursin)
Volvo Felt radiovogn - for tilfellet utstyrt med AN/GRC-9, AN/VRC-47 og NO/VRC-735. Antenna som ble brukt var en litt "slapp" longwire, ca. 40 meter lang. Som motvekt ble det brukt 3 stk. 4 kvadrat koppertråd lagt ut i stjerneform. Modellkammeret i bakgrunnen. (Foto Asbjørn Ursin)
Mercedes GD240 radiovogn - for tilfellet utstyrt med AN/VRC-47 og ANGRC-165. Sistnevnte ble brukt på radiohistorisk nett med en inverted Vee dipol antenne. (Foto Asbjørn Ursin)
LA1D på Jørstadmoen. Vi ble etterhvert tre radiobiler som utgjorde hovedstasjonen. Willy Bergli stilte med bil nr. 3 (Foto Asbjørn Ursin)

Bilder fra
Auksjon og loppemarked
Fielddays
Fra foreningen
Foreningen på besøk


Klikke på bildene så blir de større
NRHFs Field Day 2008 lørdag 13. september på Jørstadmoen

Årets fieldday ble arrangert noe sent på året i forhold til det som har vært praksis tidligere år. Det ble på en måte planlagt "spontant". Arrangementet sammenfalt med Åpen Leir" på Jørstadmoen - hvor det altså var lagt opp til mye aktiviteter inne i leiren. Videre ville tilfeldikghetene at arrangementet også sammenfalt med NRRLs fieldday for radioamtører. Dette åpnet for mye besøk på "hovedstasjonen" samtidig som det også duket for mye aktivitet på lufta. Vi holdt med andre ord til på samme sted som i 2007 - utenfor modellkammeret på Jørstadmoen som er et kjempemuseum for radiointeresserte. Siden Jørstadmoen har vært Hærens Sambands tilholdssted i mange år så satset vi denne gangen på en forholdsvis "grønn profil". Vi valgte bevisst å bruke radiomateriell som har vært brukt i hærens samband fra ca. 1955.

Modellkammeret er Jørstadmoens eget museum. Jørstadmoen er kjent som militær ekserserplass helt fra 1787. I 1945 flyttet Hærens samband hit. Det er mange NRHF medlemmer som har tjenestegjort her. Modellkammeret er et meget innholdsrikt museum og holder til i det gamle landvernsdepoet fra 1893. De som hadde anledning til å besøke oss fikk se interessante utstillinger av forskjellig sambandsutstyr som har vært brukt i forsvaret opp gjennom tidene.

Når en legger en fieldday såpass sent på året er det alltid litt risikabelt å se hva værgudene kan finne på. Det var jo litt variabelt i perioden før denne lørdagen, men du verden så bra det ble da dagen opprant - strålende sol fra en nesten skyfri himmel. Da er det trivelig å være "i felten".

Vi hadde lagt opp til en noe fri sendeplan som ikke var alfor bundet opp til faste tider. Det ble aktivitet på 3510 kHz, 3685 kHz og 3965 kHz. Forholdene var gode og det ble mange stasjoner i loggen. Vi takker alle dem som kontaktet oss på radioen, alle dem som besøkte oss på Jørstadmoen og en spesiell takk til Eivind Kjellsmoen på Modellkammeret som stilte et areal til disposisjon for oss. Mon tro hvor vi sender fra til neste år?

Hilsen Erik, Hans og Asbjørn (jada - vi vet at vi er "kliin gæren" som holder på med dette og attpå til liker det.)
ADR: Tvetenveien 157, 0671 Oslo      TLF: 22 75 62 11
All kopiering av bilder eller artikler kun etter tillatelse fra NRHF. Medlemmers bruk av bilder, se egne regler